Ontspannen 

Iep Fink

Massagetherapeut
psychosociaal werker
coach

Als kind kreeg ik al regelmatig te horen dat ik therapeut moest worden omdat ik zo betrokken, aandachtig en sensitief was. Mede daarom ging ik HBO Social Work studeren. Ik deed daarnaast een basiscursus Shiatsu en massage met de onderarmen, leerde Vipassana meditatie en verdiende tijdens mijn studie wat bij met masseren, waar ik gevoel voor bleek te hebben. Na mijn studie heb ik als psychosociaal maatschappelijk werker o.a. sekswerkers, zorgmijdende daklozen, mensen met relationele problematiek, burn-out, depressie, of vragen over het ouderschap begeleid.

Wat me bij veel cliënten opviel was dat ze zich hadden afgesloten voor hun lichamelijke sensaties. Als ze een zorgwekkende situatie achter de rug hadden, dienden de lichamelijke en psychische klachten zich aan. Toen merkte ik hoe waardevol het zou zijn om aan mensen met psychosomatische symptomen lichaamsgerichte therapie te kunnen bieden. Het ervaren, erkennen, hanteren van en experimenteren met persoonlijke grenzen is iets waar ik bovendien veel affiniteit mee heb en waarin ik je kan begeleiden.

 

Ik begon bij MOOD aan de opleiding tot klassiek masseur met rug, nek en schouder specialisatie, aangevuld met cupping therapie, bindweefselmassage en ademtherapie. Momenteel ben ik me bij Esoterra aan het specialiseren tot geaccrediteerd massagetherapeut.

 

 Buiten werktijd ga ik graag met mijn gezin naar het bos. Het bewust meeleven met de seizoenen is voor mij inspirerend. Ik houd van lekker eten en vuur maken.