behaaglijk warm onder de infraroodpanelen

2023-09-13 08:06:54

Waarom ik zo enthousiast ben over mijn infraroodpanelen

Infraroodstraling geeft therapeutische winst, omdat je er op de verwarmde massagetafel in mijn praktijk onder ligt alsof je in het zonnetje ligt te soezelen. Heerlijk! Maar ook vanwege de hoge gasprijzen heb ik drie infraroodpanelen aangeschaft voor mijn massagepraktijk. Ik gebruik ze sinds begin 2023 en met veel plezier!

Massagetherapie en ontspanning

Regelmatig ontvang ik cliënten met spier- en spanningsklachten. Dat komt mede doordat velen van ons altijd "aan staan" en bereikbaar zijn, waardoor ons hoofd regelmatig overvolzit. We zitten (te) veel achter de bekende beeldschermen en ontwikkelen pijnklachten en overprikkeling. Ik bied o.a. een ontspannende massagetherapie aan waardoor de klachten verminderen en je weer beter in je vel zit. De stralingswarmte van de drie infraroodpanelen is daarbij een welkom hulpmiddel.

Gunstig effect op lichaam

Het is al langer bekend dat infraroodstraling het lichaam verwarmt en zorgt ook voor een goede doorbloeding van het lichaam. Meerdere wetenschappelijke studies* hebben aangetoond aan dat deze warmte dieper in het lichaam doordringt en werkt bij verschillende pijnen en stijve gespannen spieren. Bekende voorbeelden zijn:

Ook voor reumapatiënten zorgt het voor verlichting van de klachten en dat kan omdat de stralingswarmte in het lichaam doordringt. Hierdoor raken de weefsels goed doorbloed en neemt de soepelheid toe.

Gemoderniseerde praktijkruimte

Cliënten kennen mijn vrijstaande houten tuinhuis dat ik in 2022 heb verbouwd, het verwarmen was een lastige en dure aangelegenheid. Een centrale verwarming (CV) aanleggen was voor mij geen optie. Naast dat het een grote investering is, maken de hoge gasprijzen het onmogelijk. In mijn netwerk van de beroepsvereniging VBAG had ik al regelmatig positieve verhalen gehoord over stralingswarmte door zakelijk infrarood verwarming. Naast dat het de ruimte indirect verwarmt, worden de mensen direct verwarmd tijdens de behandeling. Dat is erg comfortabel.

Ik ben echter niet technisch aangelegd en had veel vragen over de juist keuze in wattage, hoe te monteren en bedienen en het effect van stralingswarmte. Ik heb toen Ludo Zwaan uitgenodigd van Extra Warmte en hij kwam langs voor een advies op maat. 

Snel opwarmen is een harde eis in een massagepraktijk

De massagepraktijk is lang en smal en ik wil de ruimte snel op temperatuur hebben voordat ik cliënten ontvang. Van Ludo begreep ik al dat een ruimte in korte tijd opwarmen een van de voordelen is van infrarood verwarming. Omdat de ruimte vrij groot is zijn waren er drie panelen van 700 Watt met wifi nodig en die zijn aan het schuine plafond geïnstalleerd. In ruim een half uur is de praktijkruimte op temperatuur en kan ik de eerste cliënten ontvangen.

Infraroodstralen activeren moleculen

Lange golf infraroodstralen activeren de watermoleculen in ons lichaam. Het gevolg is dat de afvalstoffen dan sneller afgevoerd worden en dat verbetert de celhuishouding. Daarnaast helpt het om vet, chemicaliën en afvalstoffen uit het bloed te verwijderen.

Van mijn clienten ontvang ik alleen maar positieve feedback. De stralingswarmte van de panelen is een doordringende warmte die je in lichaam trekt en de massage komt daardoor beter aan in het weefsel. Dat geeft een ontspannend effect. Associaties en opmerkingen die ik van cliënten hoor zijn:

Ik ben erg enthousiast over de producten en de ontvangen ondersteuning. Ik wil ExtraWarmte.nl en hun infrarood verwarming zeker aanbevelen bij collega’s en raad het ook aan voor thuis.

Ervaar het zelf!

Heb je ook zin in een heerlijke ontspannende massage gekregen onder de warmte van infrarood? Een (eerste) afspraak kan eenvoudig worden ingepland via deze website.

Praktijk voor massage en massagetherapie met infrarood panelen.

Ludo Zwaan van www.Extrawarmte.nl. Een zeer vriendelijke, behulpzame man die echt met je meedenkt voor jouw specifieke ruimte.

*bron