Massagetherapie

Holistische Massagetherapie

Behalve de klachtgerichte massagetherapie waarmee ik pijn- en spanningsklachten verhelp, geef ik holistische massagetherapie, gericht op de combinatie van lichamelijk en geestelijk welzijn. 

Holistische massagetherapie

We hebben veel prikkels te verwerken. Stress, overspannenheid, burn-out of onverwerkte emoties kunnen lichamelijke klachten veroorzaken, of vise versa. Emoties (geestelijk) en gevoelens (lichamelijk) staan met elkaar in verband. Massagetherapie kan helpen bij het verwerken van gevoelens. 
Je bent welkom in mijn praktijk in Leusden-Zuid, vlakbij Amersfoort en den Treek.

Holistisch?

Je emoties staan in verbinding met je lichaam. Een voorbeeld hiervan is dat er tranen (fysieke reactie) kunnen komen bij verdriet (emotie).

Soms is een gevoel zo sterk dat je het niet goed kunt verwerken. Een soldaat staat in een gevecht niet stil bij gevoelens, want dat is onveilig. Later komt pas de verwerking op gang. Hetzelfde gebeurt bij minder acute, maar wel zorgelijke situaties zoals langdurige overbelasting of relatieproblemen. Het lichaam maakt al die tijd de fysiologische processen door die met de stress samenhangen, waardoor fysieke klachten kunnen ontstaan. Veel mensen raken daaraan gewend. Misschien heb je jezelf wel eens horen zeggen “ik kan wel wat hebben hoor”. Dat is een positieve eigenschap, maar wat als de spreekwoordelijke emmer vol is en uit haar voegen barst?


Door bewust met het lichaam aan de slag te gaan kunnen restricties in gevoelens en emoties worden opgelost.

In mijn holistische massagetherapie help ik je door met ontspannende strijkingen en knedingen bewust te voelen waar iets “vast zit”.


Door ruimte te geven aan gevoel en emotie kunnen ze veranderen. Tijdens de behandeling oefen je om ze op te merken en te observeren, zonder je er mee te hoeven identificeren. Je kunt dan ontspanning toelaten en  lastige patronen doorbreken.


Waar in gesprekstherapie vaak wordt uitgegaan van cognitie, wordt bij massagetherapie uitgegaan van het lichaam. Beide methodes kunnen uitstekend complementair aan elkaar worden ingezet.

Ik werk met massage, ademhalingstechnieken, visualisatie en lichaamsgerichte oefeningen. Over de door mij gebruikte massagetechnieken kan je hier meer lezen.

Massagetherapie en massage voor de regio Leusden Leusden-Zuid Amersfoort Woudenberg Scherpenzeel Den Treek Hoogland Soest Zeist Maarn Maarsbergern Doorn Austerlitz Soesterberg Hoevelaken Hooglanderveen Achterveld