Technieken en toepassingen

Afgestemd op wat je nodig hebt en wat je doel is, hanteer en combineer ik verschillende technieken.

Klassieke Zweedse massage

De Zweedse massage zou wel eens de meest beroemde massagebehandeling ter wereld kunnen zijn. Deze massage, ook wel bekend als de klassieke massage, kenmerkt zich door strijkingen, knedingen en ritmische kloppingen en schuddingen van de spieren. Een ontspannende massage, waarbij spierknopen en blokkades in de stroom van de massage worden meegenomen. Erg prettig voor het "regelmatige onderhoud" van lichaam en geest.

Cupping therapie

Een vernieuwde versie van de Chinese cupping therapie. Met deze techniek werk ik zowel cosmetisch als therapeutisch. Het heeft een zeer ontspannende werking en herstelt het zelfgenezend vermogen van het lichaam. Cupping vermindert verklevingen, is ontgiftend en voert vocht af.

Bindweefsel massage

Het lichaam bestaat voor het grootste deel uit bindweefsel. Omdat het bindweefsel zorgt voor stevigheid tussen de cellen, de weefsels en organen wordt het ook wel steunweefsel genoemd. De functies van dit weefsel zijn: Het onderling verbinden van lichaamsdelen, ‘dichten’ van wonden, steun en vorm geven, stofwisseling, afweer. Veel van onze hedendaagse klachten worden veroorzaakt door de conditie van ons bindweefsel. Vanuit de verschillende bindweefsel zones kunnen segmentale reacties optreden. Ik ga samen met de client op zoek naar verklevingen die mogelijk klachten kunnen veroorzaken en maak deze los.  Cupping wordt gebruikt als extra ondersteuning. 

Hoofdpijn massage

Bij hoofdpijn, migraine en tinnitus kan massagetherapie weldadig zijn

Migraine
Chronische hoofdpijn
Clusterhoofdpijn
Medicatie afhankelijke hoofdpijn
Spanningshoofdpijn
Tinnitus

Twintig procent van de Nederlanders heeft regelmatig hoofdpijn. Helaas heeft niet iedereen hier begrip voor. 'Het zit tussen je oren' wordt er dan gezegd. Je hoofd zit tussen je oren, en dus ook je hoofdpijn. Met massagetherapie tracht ik je weer rust te geven in het hoofd, nek- en schoudergebied. Ook bij tinnitus kan dit zeer weldadig zijn.

Myofascial release therapy

Een techniek waarbij ik de fasciale lagen een impuls geef om zichzelf te herstellen. Dit alles omvattende en verbindende weefsel is van grote invloed op onze mobiliteit en speelt vaak een rol bij pijnklachten. Een belangrijk aspect van fascia is dat het het hele lichaam met elkaar verbindt. Als het ergens contraheert, kan dat de rest van het lichaam beïnvloeden. Het bijzondere van fascia is dat het heel snel reageert. Met een combinatie van zachte druk en een strekking maak ik het weefsel bewust van de spanning waardoor direct een release ontstaat. Het is een effectieve en pijnloze behandelvorm.

Het verschil met de andere vorm van bindweefselmassage die ik aanbied is dat ik met myofascial release therapy het zelfherstellend vermogen van het fascia aanspreek, terwijl ik met bindweefselmassage bewust manipuleer. De beslissing welke techniek wanneer het beste kan worden ingezet, is een kwestie van afstemmen en maatwerk.

Mindfulness massage

Bewustmaking van de huid met zachte geitenharen borstel

Met diverse strijkingen en technieken laat ik je oefenen met het bewust ervaren van sensaties. Door je houding op de tafel aan te passen en te variëren met tempo, druk en materialen, word je je bewust van de vele mogelijkheden die je huid kan voelen en de kwaliteiten die kunnen worden opgeroepen, zoals wakkerheid, loomheid, energioe, ontspanning, prikkeling, doofheid, aandacht, dromerigheid. Dit bewustzijn verrijkt je observerende vermogen in het dagelijks leven, wat gelijkmoedigheid kan ondersteunen.

Holistic pulsing

Holistic Pulsing is een benadering die diepe ontspanning en balans stimuleert. Tijdens deze behandeling worden zachte, ritmische bewegingen toegepast om het lichaam op een natuurlijke manier te laten meebewegen. Holistic Pulsing is niet alleen weldadig voor gespannen spieren, maar kan ook rust brengen in een overactieve geest. Het werkt als een subtiele dans van energetische golfbewegingen, waardoor cliënten vaak een gevoel van diepe ontspanning en verbondenheid ervaren. Het is een unieke ervaring die niet alleen het lichaam, maar ook de geest in harmonie brengt.

Hydromed

Ervaar de ultieme ontspanning met hydromed massage. Op een warm watermatras lig je comfortabel en geniet je van een diepgaande massage, ook als je normaliter niet comfortabel op je rug kunt liggen. De warmte stimuleert jouw bloedsomloop, maakt jouw spieren soepel en biedt ideale ondersteuning bij rug- en bekkenklachten. Geschikt voor bijna iedereen en dus ook voor zwangere vrouwen, mensen met een stoma, ademhalingsproblemen of overgewicht. Maximaal comfort, ontspannend resultaat.

Hydromed: Massage in rugligging op een warm water matras. Ideaal bij zwangerschapsmassage en rug- en bekkenklachten.

Lomi Lomi

Lomi Lomi is een massagetechniek, ontstaan uit de prachtige traditie en cultuur van de Hawaiiaanse eilanden. “Lomi” is het Hawaiiaans woord voor massage. De massage is als het ware een dansritueel uitgevoerd op het lichaam, waarbij naast de handen ook de onderarmen gebruikt worden.

Rug, nek en schoudermassage

Nek- en schouderklachten zijn samen met (lage) rugklachten de meest voorkomende vorm van gewrichtsklachten. Tegenwoordig worden ook nek- en schouderklachten onder de noemer KANS geschaard. KANS betekent klachten van arm, nek of schouder en is de nieuwe benaming van RSI. 

Aspecifieke klachten van de nek en schouder ontstaan net zoals andere RSI klachten vaak door steeds dezelfde bewegingen te maken, of juist lang dezelfde houding aan te nemen. Daardoor krijg je een verminderde doorbloeding van de spieren en pezen waardoor deze niet meer goed kunnen functioneren. Er kan daardoor plaatselijk schade ontstaan. Pijn, prikkeling en vermoeidheid zijn hiervan het gevolg. Ik kan met fricties en voorzichtige manipulatie van het bindweefsel ruimte maken zodat de doorbloeding en vochtafvoer verbeteren. Houdinsadvies en fysiotherapeutische oefeningen dragen bij aan duurzaamheid van de verbetering.

Nek- en schouderklachten kunnen soms al na 1 behandeling over zijn.

Deep Tissue

Een krachtige methode voor ontspanning en herstel. Met de deep tissue massage richt ik me op de diepere spierlagen en het bindweefsel, waar vaak spanning en knopen vastzitten. Het is effectief bij chronische pijn, het verbeteren van de flexibiliteit en het stimuleren van een algeheel gevoel van welzijn. Deep tissue massage bestaat uit langzame diepe strijkingen zonder olie, waarbij ik in het bindweefsel leun. Het weefsel reageert dan door in het eigen tempo de restricties op te heffen en dat merken we doordat mijn arm of hand langzaam opschuift. Het is bijzonder om te voelen hoe het lichaam hierbij zelf het tempo aangeeft dat nodig is.