paasrecept

2024-03-03 19:41:50

Haver- bessenmuffins met Banaan

Ingrediënten:

- 1 1/2 kopje havermeel

- 1/4 kopje eiwitpoeder (vanille- of bessensmaak). Dit kan je ook vervangen door extra (haver-) meel en een beetje bessen aroma, of een andere smaakstof naar keuze

- 1 theelepel bakpoeder

- 1/4 kopje Griekse yoghurt (ongezoet)

- 1/4 kopje ongezoete (amandel-)melk

- 2 rijpe bananen, geprakt

- 2 eieren

- 1 kopje gemengde bessen (bijv. bosbessen, frambozen, bramen)

- olie of bakspray om in te vetten

Instructies

1. Verwarm de oven voor op 180°C en vet een muffinbakvorm lichtjes in met olie of bakspray.

2. In een grote kom meng je het havermeel, eiwitpoeder en bakpoeder.

3. In een aparte kom klop je de eieren los. Voeg dan de geprakte bananen, Griekse yoghurt en amandelmelk toe en meng goed.

4. Voeg het natte mengsel toe aan het droge mengsel en meng tot alles goed gecombineerd is.

5. Voorzichtig vouw je de gemengde bessen door het beslag.

6. Verdeel het beslag gelijkmatig over de muffinvormpjes.

7. Bak de muffins in de voorverwarmde oven gedurende 20-25 minuten, of tot ze goudbruin en stevig zijn.

8. Haal de muffins uit de oven en laat ze afkoelen voordat je ze serveert.

Deze haver- en bessenmuffins met banaan zijn een gezonde en smakelijke traktatie voor je Paasbrunch!