Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. Door deze website te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies.
Deze website maakt geen gebruik van tracking cookies van derden of andere marketing cookies.
paasrecept
2024-03-03 19:41:50
Ingrediënten:
- 1 1/2 kopje havermeel
- 1/4 kopje eiwitpoeder (vanille- of bessensmaak). Dit kan je ook vervangen door extra (haver-) meel en een beetje bessen aroma, of een andere smaakstof naar keuze
- 1 theelepel bakpoeder
- 1/4 kopje Griekse yoghurt (ongezoet)
- 1/4 kopje ongezoete (amandel-)melk
- 2 rijpe bananen, geprakt
- 2 eieren
- 1 kopje gemengde bessen (bijv. bosbessen, frambozen, bramen)
- olie of bakspray om in te vetten
1. Verwarm de oven voor op 180°C en vet een muffinbakvorm lichtjes in met olie of bakspray.
2. In een grote kom meng je het havermeel, eiwitpoeder en bakpoeder.
3. In een aparte kom klop je de eieren los. Voeg dan de geprakte bananen, Griekse yoghurt en amandelmelk toe en meng goed.
4. Voeg het natte mengsel toe aan het droge mengsel en meng tot alles goed gecombineerd is.
5. Voorzichtig vouw je de gemengde bessen door het beslag.
6. Verdeel het beslag gelijkmatig over de muffinvormpjes.
7. Bak de muffins in de voorverwarmde oven gedurende 20-25 minuten, of tot ze goudbruin en stevig zijn.
8. Haal de muffins uit de oven en laat ze afkoelen voordat je ze serveert.