Massagetherapie

Gecombineerd met lichaamsgerichte massagetherapie, geef ik holistische massagetherapie. 

Holistische massagetherapie

Massagetherapie is een ontspannende werkvorm die niet alleen prettig aanvoelt maar die je ook helpt de oorzaak van je spanningen aan te pakken. Massagetherapie creƫert, door het aanraken en losmaken van lichamelijke spanning, ruimte voor het ordenen van mentale kwesties. Het helpt je bewust te worden van wat je vasthoudt, letterlijk en figuurlijk.

Doelen

Problemen lossen we graag op, maar soms levert dat stress op. Dan mogen we ons leren verhouden tot de gevoelens die ontstaan. Op mijn behandeltafel ga je bewust ervaren hoe je lichaam aanvoelt en onderzoeken we samen wat er speelt: spanning, knopen, zachtheid, weerstand. Ik werk daarbij niet volgens een standaard stramien maar bekijk en bespreek wat er op dat moment goed voor jou is. Daarbij ben ik dus doelgericht bezig, terwijl jij dat juist even mag loslaten ;). Vaak is ontspannen weefsel de eerste stap richting het doorbreken van mentale patronen.

In tegenstelling tot gesprekstherapie, die focust op cognitie, benadert massagetherapie het welzijn vanuit het lichaam. Ik gebruik massage, ademhalingstechnieken, visualisatie en lichaamsgerichte oefeningen. Welkom in mijn praktijk!

Holistisch

Emoties en lichaam zijn verbonden; denk bijvoorbeeld aan tranen bij verdriet of een rood hoofd bij schaamte. Tijdens massagetherapie ontdekken we samen waar spanning vastzit. Het oplossen van fysieke restricties kan voor mentale rust zorgen. Het kan zo zijn dat er tijdens de behandeling verdriet of spanning vrijkomen, zodat die verwerkt kunnen worden.

In tegenstelling tot gesprekstherapie, die focust op cognitie, benadert massagetherapie het welzijn vanuit het lichaam. Meestal is het opmerken van wat je ervaart al voldoende om de gevoelens te accepteren en transformeren, soms is het waardevol om er ook woorden aan te geven. De massage is een mooi hulpmiddel om tot inzichten te komen.

Welkom in mijn praktijk! Over de door mij gebruikte massagetechnieken kan je hier meer lezen.

In het online afsprakensysteem van MijnDiad kan je een afspraak plannen.

Massagetherapie is een mooie aanvulling op andere therapieƫn of geneeswijzen.

Massagetherapie is een aanvulling op geneeskundige zorg en kan deze niet vervangen. raadpleeg altijd een arts of specialist bij specifieke lichamelijke of mentale klachten.

Massagetherapie en massage voor de regio Leusden Leusden-Zuid Amersfoort Woudenberg Scherpenzeel Den Treek Hoogland Soest Zeist Maarn Maarsbergern Doorn Austerlitz Soesterberg Hoevelaken Hooglanderveen Achterveld. Verwerk stress en emoties met massagetherapie. Emotionele en lichamelijke klachten zijn vaak verbonden. In mijn praktijk in Leusden-Zuid, nabij Amersfoort en Woudenberg, ben je van harte welkom.